Spam taxat

Plec de la urmatoare afirmatie. Sunt impotriva spam-ului motiv pentru care am initiat  ong-ul ABUSE denumit ulterior APTI, prin care dorim sa impunem un sistem de buna cuvinta si best practice in internet-ul romanesc pe baza legislatiei exixtente dar si ulterioare. Istoric vorbind asociatia a plecat de la discutia iscata de spam-ul ordinar prin care un mare site (pe atunci), DOL.ro, a decis sa isi faca intrarea pe lume. Dupa ani de zile spam-ul romanesc a continuat sa se dezvolte nestingherit indiferent ca se stia sau nu de legislatia care amenda asemenea practica.
 
Toate bune si frumoase, pentru spammerii ordinari, pana acum cateva zile cand in sfarsit, ANRCTI a decis sa dea prima amenda (dintr-un sir care va continua). Magareata a cazut pe o firma de recuperari Urban si Asociatii, care au considerat ca pot sa isi pomoveze imaginea apeland la spamare ordinara. Au reusit, sunt deplin convins, sa si-o promoveze din firma respectabila (nu am nici o indoiala) in utilizator de mijloace ilegale de comunicare (asa cum este definit spam-ul).
 
In buna traditie romaneasca, dansii in loc sa isi puna cenusa in cap au ales sa se erijeze in victime aducand argunmente puerile (de ce noi, de ce acum, samd) iscand o serie de discutii care nu fac decat sa le deterioreze imaginea.
 
Mai mult decat atat, au trecut si la amenintari la adresa tuturor celor care comenteaza despre acest subiect dorind se pare sa pastreze monopolul monologului dialogat generat din actiunea lor de spam.
 
Peste toate acestea aflu ca doresc sa aduca un proiect de lege prin care sa amendeze calomniile si injuraturile pe net. Clar, cei de la Urban si Asociatii au probleme destul de mari cu intelegerea mediului in care au incercat sa activeze (prin spam ordinar).
Impulsul la manie, unilateral si necontrolat nu are nici o sansa de reusita.
 
Ii invit pe domnii la o discutie, constructiva inainte ca lucrurile sa derapeze necontrolat. Nu de alta dar proiecte de legi creeate de incapabili si nestiutori se transforma in legi ciunte, neaplicabile care ne dau doar batai de cap.
 
In concluzie, 
 
domnilor, ceea ce ati facut dumneavoastra se numeste spam ordinar si este sanctionat de catre legislatia in vigoare. Faptul ca ati fost primii este la fel de indiferent ca si daca ati fi fost ultimii (cu toate ca ar fi fost poate mai bine asa).
Ati ales sa va patati imaginea prin mijloace pe care toata lumea le uraste (si pe care chiar dumneavoastra le huliti) dar continuati sa o faceti implicand discutii fara sens si scop. Este datoria dumneavoastra sa opriti aceasta discutie, facand ceea ce este corect si anume sa admiteti ca ati gresit, ca nu se va repeta si mai ales ca veti participa activ la oprirea acestui tip de comportament.
 
Orice altceva nu face decat sa va altereze si mai mult imaginea. Intr-o lume interconectata in care toate cautarile incep cu google.com, va asigur ca imaginea dumneavoastra va avea de suferit.
 
njoy
 
p.s.
acest mesaj este publicat de catre mine si reprezinta punctul personal de vedere. Va sugerez sa nu incercati sa ma contactati cu amenintari decat daca aveti motive sustinute de argumente puternice. Altfel voi considera sa iau atitudine oficiala.
Si inca ceva. Am "beneficiat" si eu de spam-ul de la dumneavoastra, pe care am preferat sa il sterg inainte de a va raporta. Va asigur insa ca daca se mai intampla sa mai primesc un singur mesaj nesolicitat de la dumneavoastra voi dispune la raportarea acestuia conform legislatiei in vigoare.

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)