Pai si competitia ?

Sursa : timesofindia.indiatimes.com Vodafone CEO Arun Sarin face o afirmatie interesanta la conferinta de ieri din cadrul congresului GMS de la Barcelona.  El cere nici mai mult nici mai putin decat reducerea drastica a numarului de sisteme de operare pentru telefoanele mobile, de la 30-40 la doar cateva.  Avantajat ar fi, in opinia domniei sale,  experienta utilizatorului final, de cele mai multe ori lasat sa se descurce pana la aparitia unor up-date-uri (sau schimbarea telefonului). Vodafone, este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata telefoniei mobile globale, iar o afirmatie de acest gen a CEO-ului nu face decat sa ridice sprancene (cel putin). De ce ?
Pentru ca de operatorii de telefonie mobila (cel putin pana acum) depinde succesul (sau insuccesul) unui terminal respectiv al unui producator de telefoane mobile. Spun cel putin pana acum deoarece aparitia modelului de business impus de Apple cu al sau iPhone poate fi privita ca buturuga cea mica ce are sanse mari sa rastoarne carul marilor jucatori de pe piata. Totusi balansand intre old business si new business, tind sa cred ca afirmatia este riscanta pentru un cineva de talia domnului Sarin si a companiei pe care o conduce. Pasul catre impunerea unor parteneri agreeati in retea este net in dezavantajul utilizatorilor retelei. Alegerea celor caterva sisteme de operare se poate face pe baze ce nu tin neaparat de usabilitate sau pret ci de altele in concordanta cu directiile si dorintele de dezvoltare a operatorilor de telefonie mobila. Riscam sa avem un telefon cu un soft prost, nefiabil sau cu usabilitate scazuta.
 
Personal imi doresc sa vad ziua in care hardware-ul sa se vanda separat de software, unde migrarea aplicatiilor si configuratiilor proprii sa se faca usor de fiecare data cand imi schimb telefonul. Pare o utopie dar modelele celor ce dezvolta platforma Linux Mobile sau a Android de la Google, se bazeaza pe aceasta abordare. Cele doua OS-uri sunt sigur ca nu figureaza pe lista scurta a domnului Sarin. 
 
Pana atunci nu pot decat sa astept si sa visez la un iPhone 3G cu Linux Mobile. 
… heh
 
si cateva date despre customer satisfaction in ceea ce priveste utilizarea telefoanelor mobile cu sugestia de a citi urmatorul articol :
 
 
 
         sursa :  Engadget
 
 
 
 

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)