Barcelona 3G Congres

 Daca anul trecut accesul a fost pus pe tehologii clasice, continut si solutii mobile de mare viteza, anul acesta cuvintele cheie la Barcelona 3GSM World Congress sunt WiMax si TV Mobil. Prima este vazuta ca o alternativa efectiva la retelele GSM (3G +) prin viteza, disponibilitate si eficienta.
In acest sens chiar CEO-ul Vodafone Arun Sarin a comentatn intr-un interviu :" We must work hard to beat WiMax", aratand teama justificata fata de aceassta tehnologie. Primele retele WiMax au fost implementate cu succes atat in Europa si Statele Unite, iar oferta de echipamente este din ce in ce mai diversificata.
Televiziunea mobila promite sa ne aduca TV digital pe telefonul mobil, atat direct (cu folosirea de tunnere digitale integrate) cat si tv on demand folosind stream-uri de date. Personal consider aceasta "impingere" a tehnologiei putin fortata si grabita atata timp cat regula de baza intr-o economie eficienta este incalcata. Publicul nu se arata interesat. O spun toate cifrele. Mai putin de 800.000 de utilizatori la nivel mondial. Poate ca nu doar tehnologia este de vina dar si lipsa content-ului,
 
Daca cel mai asteptat poate telefon nu a fost prezent la Barcelona, vorbesc acum de iPhone de la Apple, oferta tuturor producatorilor a fost destul de bogata chiar surprinzatoare pe ici pe colo. Prezente notabile, din cate am apucat sa vad :
>Samsung cu un telefon de 9 milimetri grosime si camera de 3Megapixeli
>Motorola cu cel mai ieftin telefon low end
> neonode cu primul terminal cu adevarat revolutionar (fara butoane) disponibil pe piata
> htc si I-mode cu doua smartphones ce merita consideratie
 
Linux pe telefonul mobil ca sistem de operare este senzatia targului, multi analisti comentand pozitiv implicare companiilor mari in adoptarea acestui OS in defavoarea Windows mobile (cu mult anuntatul wm6) si symbian (unii chiar ii canta prohodul anuntand anul 2012 ca fiinf symbian os free).
Se pare totusi ca un pic de dreptate exista in afirmatiile fiecare atata timp cat absolut toti producatorii de terminale s-au plans de faptul ca trebuie sa angajeze mai multi dezvoltatori de software decat de hardware.
 
deocamdata atat. revin. si cu fotografii de data asta
 
Acest articol a fost publicat în Diverse. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)