Diana Popescu, Gandul

Am preferat sa scriu numele autoarei in loc de ceva mai elaborat pentru ca nici una din propozitiile gasite nu mi se parea suficienta pentru a descrie senzatia de mila amestecata cu putina iritare si dezgust pe care Diana Popescu de la Gandul a reusit sa mi-o induca. Chiar daca, in blogul ei, Carmen Holtescu a incercat o abordare diplomatica, nu cred ca aceasta a reusit sa exprime clar dezaprobarea generala.

 
Abordarea ziaristei de la Gandul (spun ziarist si nu jurnalist din motive evidente) esta halucinanta in contextul in care trebuie sa fii cel putin ignorat sa nu vezi existenta unui curent informational nou in jurul tau. Am sa incerc sa ii explic in cat mai putine cuvinte, pentru a nu abuza evident de timpul dansei si nici de al meu (fiind la randul meu un om de afaceri).

Informatia in  momentul de fata trece prin cel putin doua etape importante in contenxtul actual. Una este data de experienta personala cu care informatia este filtrata si a doua de cristalizarea ei intr-o forma cat mai concisa cu putinta.
Asta face ca blogurile, a caror explozie si iesire in maintream din underground a avut loc deja, spre disperarea unora care le considera inca "gunoaie informationale ale unor defulati respectiv refulati mai mult sau mai putin labili".
In acest sens informatia este preluata, analizata si mai ales comentata intr-un context total nou de oameni care au la fel de putin timp ca si restul lumii. Participarea la democratizarea informatiei o rafineaza extragand esenta.

Ca urmare a acestui fapt, timpul nu este pierdut iar cautarea prin bloguri nu este o bataie de cap atata timp cat stii ceea ce doresti sa cauti. In plus exista o sumedenie de servicii si functionalitati care te pot asigura, in anumite limite binenteles, ca ceea ce ai cautat ai si gasit.
 
Frica de informatie este paradoxul epocii noastre, acum cand intr-o zi suntem expusi la mai multa decat un om de acum 100 de ani intr-o viata. Este de datoria noastra sa o infruntam. 
Altii vor prefera sa se planga.
 
 
+ trebuie sa adaug si concluzia sideranta a altui ziarist de la Gandul
Daca adaugam la toate acestea faptul demonstrat astfel, ca si blogurile
creeaza evenimente, putem conchide ca in razboiul surd iscat in ultimul
timp si la noi intre jurnalisti si bloggeri, cea mai recenta lupta a
fost castigata de acestia din urma. Grabindu-se sa preia aceasta stire,
asa cum au facut-o, jurnalistii au primit o lectie dura
Comentariile sunt de prisos.
Doar o mica modificare : intre ziarisi si bloggeri (jurnalist ar pune egal intre) 

 
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)