After Internetics 2006

A mai trecut un an si un festival al celor care se ocupa de Internet in .ro (si poate nu numai). Nu pot spune ca sunt fericit de cele petrecute in cele doua zile ale acestui festival, dar macar a fost demonstrata o chestiune importanta, dupa parerea mea.  Aceea a stagnarii (aparente sau nu) zonei .ro .Creativitatea si interesul par sa fi suferit, intrand intr-un con de umbra. Nu mai discutam despre idei sau design, ci doar cum sa generam venit bazat pe o publicitate on-line haotica in absolut. Aspectul prafuit, dar nu de trecerea timpului, ci de interesul redus, a fost la el acasa, fiind atat de evident, incat nici macar nu a generat discutii. Networking-ul, care mai ieri era cheia intrunirilor, a fost cvasi-inexistent, facand pe unii sa caste in timp ce altii cautau o iesire. Wrong. Internetics-ul ar trebui sa fie in primul rand un proces de consolidare si schimb de idei si apoi doar un motiv de evaluare (mai mult sau mai putin subiectiva). Ceea ce nu (mai) este. Sau nu a fost niciodata.

 
Binenteles ca sunt o multime de factori care au condus la acest moment,ce nu face de loc cinste industriei (atata cat este ea), dar cred ca o analiza introspectiva a fiecaruia ar putea duce macar la gasirea unor puncte comune de pornire.
Sunt sigur ca avem nevoie de un festival de acest gen, dar abordarea nu ar trebui lasata doar in mana organizatorilor. Fiecare are suficiente motive sa participe si sa colaboreze. Altfel vom avea doar “gasti” si “cuiburi” de cunoscuti. Personal, eu doresc sa cunosc atata lumea cat se poate, fiind sigur ca in aceasta industrie sunt inca multe personaje gata sa aduca suflu nou, de calitate si care, dintr-un motiv sau altul, nu sunt inca in spotlight. Avem datoria sa ii descoperim pentru a ne autopromova. In fond, suntem o echipa, chiar daca suntem individual in competitie.
 
N-joy
 

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)