NU te rade ca e trist!

Siderat rascitesc interviul din news365 cu Cristian Bonciu si Calin Rotarus despre publicitatea on-line din Romania.  Sunt de acord ca atunci cand vorbesti despre industria ta este recomandat sa o prezinti in cea mai frumoasa lumina posibila, dar este recomandat sa nu calci pe alaturi in strachinile altora. Ceea ce fraza de mai jos …
 
Pana acum, online-ul era dominat de antreprenori care aveau dinamism, aveau culoare, dar mai putin aveau – sa spunem – stiinta, mai putin aveau educatie, mai putin erau umblati pe la scoli de afaceri.
In acest moment, cred ca un rezultat al acestei maturizari este aceasta
aparitie a managerilor profesionisti, care gandesc internetul in primul rand ca o afacere si in al doilea rand ca un antreprenoriat. (sursa: news365.ro)
 
Aici este un concept intr-un talmes balmes de cuvinte nepotrivite. Ideea teoretic ar trebui sa fie buna dar explicatia este mai mult decat proasta. Sa incerc sa o refac in doua cuvinte.
 
Daca aveti o idee buna nu trebuie sa fii manager profesionist, pur si simplu apuca-te de ea dar imagineaza-ti o strategie pe termen mediu. Aceasta te va scuti de “probleme” care pot apare daca ai o dezvoltare brusca mai mult sau mai putin organica. Identifica sursele de castig si potentialele pierderi dar nu le lua in calcul mai mult de 20% in faza initiala. Ideea trebuie sa predomine fara alte devieri de la subiect. Ulterior daca ai reusit poti sa cauti o alianta de orice fel pentru a rezista.
 
Marile servicii produse samd au plecat de la o idee in majoritate realizata de un simplu antreprenor care nu a luat in calcul toate implicatiile ulterioare. Pentru ca nu avea cum. Importanta era ideea si felul in care ea se diferentia intre celelalte.
 
B creative !
 
Daca ramanem doar la afirmatiile de mai sus (cele publicate in interviu) nu vom ajunge nicaieri. Din contra vom rade trist.
 
 
Acest articol a fost publicat în Internet și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)