cat de cool e sa copiezi

si cat de naspa este sa fii inovator.
 
cam acesta este titlul pe care nu mi-am dorit sa il scriu niciodata dar care, in mod constient, apare de multe ori la anuntarea noilor servicii on-line.Departe de mine dorinta de a obtine publicitate ieftina (yeah stop calling me the father of blogging in .ro! ; cred ca mai am multe de adus/demonstrat/construit) nu pot sa nu remarc abcesul constant de servicii copiate unele dupa altele in formate mai mult sau mai putin studiate. Teoria, tipic romaneasca : Merge si asa s-a transformat in mod meschin printr-o combinatie cu : Sa moara si capra vecinului in Daca la ala merge ma bag si eu (completare :  fara sa fac nimic).

Cool nu ? De aceea avem jdemii de site-uri de dating/joburi/portale samd , identice 99,9999% . Pentru ce ? Chiar a murit imaginatia ? sau creativitatea ?

 
Este adevarat ca industria IT in lume este un model de inspiratie ( a nu se citi de copiere) din idei deja aplicate putand lua nastere solutii de nisa in care imaginatia, procesul, cultura dar si realitatea sa aiba procentul lor semnificativ. A copia 100% este doar un gest mecanic pe termen scurt ( o alta provocare : capacitatea de a gandi strategic pe un termen rezonabil) care nu aduce decat poate satisfactii de moment si care nu ofera o fundatie solida.
 
Imi pare rau pentru toti imitatorii. Personal cred ca pot demonstra mai mult intr-o zona super creativa unde valorile se cern si ard mai repede decat oriunde altundeva. Capacitatea de a cataliza o idee inovatoare este o provocare la care unii viseaza iar altii o ignora cu desavarsire. De ce ? pentru ca poate este mai cool sa copiezi.
 
Cine pierde ?
 
n-joy.
 
p.s. nu am sa fac nominalizari aici. sunt sigur ca o lista poate fi facuta extrem de usor. 
 
Acest articol a fost publicat în Tehnologie și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)