Despre plecarea lui Orlando

In utlimele 24 de ore vestea plecarii lui Orlando a cazut destul de greu in mica lume a internetului din Romania. Este evidenta o debalansare in echilibrul si asa fragil al acestei industrii care, indiferent de banii investiti sau generati, este departe de a fi la macar 10% din potential. Certa este reorientarea unor investitori in media traditionala catre Internet care personal ar trebui sa aduca doar beneficii pentru cei ce inteleg oportunitatea.
Pentru ca marea problema nu este lipsa banilor, ci a persoanelor capabile sa ii gestioneze in metamorfoza de la idee la serviciu/produs.
Acumularea de “inteligenta” va fi un capitol de urmarit in urmatoarea perioada, mai ales acum cand companii nationale si internationale au terminat sa dea tarcoale si s-au pus pe treaba (a se citi achizitii).
Este politica de scurizare. Mai exact tin in sah securizand pioni mai mult sau mai putin importanti.
Ce ar trebui sa invatam din asta ?
1. Management-ul resurselor este mai important decat cel al banilor. Aici we (adica toti) suck big time.
2.  Cateodata caderile nu pot fi controlate. Dar si momentele trebuie exploatate.
3. (favoritul meu) blogurile au ajuns intr-un final si surse prime de stiri. Welcome to the revolution.

 
Astazi batalia pentru Internetul Romanesc a inceput. Deocamdata avem un camp de lupta pe care armatele incep sa se organizeze. Mercenarii, nemultumitii, dar si restul se pregatesc cum stiu mai bine. Ca va fi o lupta directa sau guerilla (sic!) a la Stefan cel Mare (cu parjolul) nu pot sa prevad. Dar nimeni nu poate nega confruntarea. Care nu se va lasa asteptata.
Pentru ca pana acum totul a fost mai mult sau mai putin steril.
 
Articole
>>>1<<<
>>>2<<<

 
p.s. Oare schimbarea aceasta de tabara a creat posibilitatea unei competitii apropiate de sensul real al cuvantului?
 
p.p.s. Nu pot sa nu observ o intrebare ce revine persistent. Este Orlando un mercenar in sensul direct al cuvantului ? Personal cred ca nu, mai ales prin prisma faptului ca toata aceasta perioada a conlucract masiv intr-o singura zona pentru cresterea publicitatii on-line din .ro . Sunt sigur ca multi sunt in asentimentul meu.  
Acest articol a fost publicat în Internet și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)