Let’s go Live!

Astazi Vodafone Romania a lansat serviciul Live! intr-o festivitate tinuta la Marriot Bucuresti (la Champions mai exact [analogie ?]).Trecand peste reintalnirea cu fostii colegi (foarte placuta de altfel) nu pot sa ma abtin in a comenta cateva lucruri pozitive dar si negative.
 
Vodafone Live! respecta noul trend in abordarea si ghidarea utilizatorilor de telefonie mobila de folosi terminalele si la altceva decat la vorbit si eventual la facut fotografii.Interfata a fost conceputa sa permita oricarui utilizator, indiferent de cunostintele de navigare sa ajunga in 3 click-uri (cati oare respecta aceasta regula inca?) la ceea ce il intereseza. Continutul este variat acoperind dupa parerea mea cam 80% din cerintele principale ale utilizatorului obisnuit. Predomina serviciile 3G (video, audio, multimedia) care reinoiesc oferta pe acest segment nou si pentru care, in sfarsit, au inceput sa apara terminale specializate.

Totusi aceste terminale sunt si punctul slab al serviciului deoarece doar acestea pot accesa portalul Live! la capacitate maxima (din punct de vedere al functionalitatilor). Cum ponderea lor in piata este extrem de mica (inca) succesul comercial al serviciului este impins spre un termen extins. Asta deoarece rata de rotatie (reinoire) a terminalelor este inca mica in Romania iar cele compatibile 3G respectiv Vodafone Live! nu fac parte din categoria entry level (adica ieftine).

 
Nu am putut sa nu zambesc la incercarea Vodafone (global) de a eroda din piata iTunes/iPod, serviciul de download / ascultare de muzica fiind croit pe acelasi calapod (in limite date de copyright). Yeah ! let’s kill Apple !Sa vedem daca si reuseste. Personal cred ca era mai eficient daca se combinau… ma rog.
 
NU mi-au placut cei care trebuiau sa puna intrebari, in speta jurnalistii. Sesiunea de Q&A fiind un mic fiasco. Sau poate au inteles totul din prima. Este si asta o optiune.
 
Go Live !
 
si p.s. Vodafone Live ! este al 3-lea portal. Asta nu m-a impiedicat sa am o clipa de melancolie. 
 
myX is dead ! Long live Vodaofne Life !


Acest articol a fost publicat în Tehnologie și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)