serviciul Web2SMS nu va mai fi disponibil

Cu acest titlu pe portalul myX , Connex-Vodafone anunta oprirea serviciului de mesagerie SMS ce oferea oricarui utilizator din reteaua mai sus mentionata 3 mesaje gratuite in fiecare zi.Un serviciu conceput , lansat si pastorit de subsemnatul din 2001 pana in 2005  (vorbesc atat de web2sms cat si de myX) cand am cu voie proprie am decis sa ma despart de cultura corporatista multinationala in favoarea micii culturi la fel de corporatiste (dar in nume propriu).
myX este totusi monstrul care inca ma urmareste, referire poate la toate discutiile avute pana acum la diversele evenimente (ah! tu esti tipul cu myX nu?, substituite mai nou cu : ah! tu este tata lu’ WeBlog.ro .  ma rog asta este o alta discutie) fiind o pagina pe cat de placuta pe atat de ciudata atat in viata cat si in cv-ul meu. Ani tulburi dar si frumosi as putea spune, petrecuti incercand sa re.inventez mutatii hibride combinand ad (in)finitum intenetul pc-ului cu mobilul nostru cel de toate zilele.  Combinatii reusite sau nu stau totusi marturie, unele au cazut in dizgratie sau au murit la nastere dar unele au devenit celebre (ca si creatorul lor ;)

Moarte/Uitate :
- myBid . myxJobs . myxGames (thank you vlad)
- myX webCam
- plus inca unele de care nici eu nu imi amintesc (dar promit sa completez lista cand imi revine memoria)
- myX Desktop (thank you silviu)

De succes :
- myDomain (thank you silviu)
- prepelix (thank you phenomedia)
- javadownload  (thank you netopia)
- server monitor (thank you _______)

SI binenteles diamantul coroanei web2sms. Propunere proprie aprobata in consens de conducere care nu a banuit ca aceasta va deveni motivantul utilizarii portalului myX de catre sute de mii de utilizatori (!).

Am citit cu interes o parte din lista petitiilor on-line initiate impotriva deciziei Connex-Vodafone de inchidere a acestui serviciu. Cred totusi ca decizia de inchidere ste corecta date fiind conditiile actuale ale companiei dar si a felului in care aplicatia web2sms de pe myX era folosita. Sau mai bine spus abuzata ? Sau hai sa ii spunem o supra utilizare ne-normala, fapt reesit atat din ceea ce s-a publicat on-line cat si din cunostintele mele.

- Este o decizie economica : estimarile mele se situeaza in jurul a 7 Milioane de USD pe an doar din trimiterea de mesaje gratuite de pe net . (rata de eroare poate fi de +/- 20% ). In conditiile eficientizarii companiei decizia este justificata

- Este o decizie anti-abuz : stiu useri care aveau si 10 – 12 conturi construite cu cartele preplatite nefolosite niciodata. Ca sa nu mai vorbesc de phising pentru conturi de myX sau celebra aplicatie care iti permitea sa trimiti mesaje direct de pe calculatorul personal

Web2SMS nu va mai exista, asta nu inseamna ca SMS-uri gratuite nu se vor mai putea da de pe undeve de pe net. Totusi nu pot sa nu remarc cererea imperativa in tonalitate ale unora care considera ca SMS-urile moka de la unul sau altul sunt un must have fara de care loialitatea moare. Saraca, ea a murit de mult, fiind binecunoscuta “apartenenta” utilizatorului roman la brand. Cum majoritatea site-urilor din lume inceteaza sa permita accesul userilor romani dupa maximum 4 zile de la data aparitie lor, cred ca este o chestiune de timp pana cand vom putea spune adio sms-urilor gratuite. Sau nu ?

Are userul roman nevoie de SMS-uri gratuite ?
Daca da cate este dispus sa plateasca pe ele ?

Pana atunci long live web2sms.

 

Acest articol a fost publicat în Internet și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)