To bundle or not to bundle ?

 
Impachetarea diverselor servicii si aplicatii sub o forma sau alta sunt un model minunat de a te repozitiona pe o piata pentru a vinde sau revinde (cu mai mult sau mai putin succes).
Important, din punctul de vedere al utilizatorului dar nu numai (cum vom vedea imediat) este un anumit produs sau serviciu restul fiind mai mult sau mai putin de umplutura. Vineri 6 Ianuarie, la CES, Google a prezentat Google Pack (impreuna cu Google Video [dar asta intr-un blog separat]) 
 
In afara de o suita de aplicatii (cunoscute) de securitate, comunicare, entertainment, samd Google adauga si produsele mai mult sau mai putin consacrate (de la Google Earth, Picassa, Google Desktop, pina la Google Toolbar).
 
Dar crea mai importanta si  dupa  parerea mea cea mai importanta aplicatie cuprinsa aici este  Updater-ul  care pe langa ca ofera functii de instalare pentru aceste aplicatii si ramane rezident pe desktop stiind singur cand sa faca up-date-uri ! (wow!)Google Updater
Aplicatia este rezidenta si activa pe desktop oferind astfel celor de la Google o cale interesanta de a-ti putea “impinge” pe viitor intr-un mod mai mult sau mai putin discret diverse aplicatii.
Aceasta mica aplicatie deschide cateva oportunitati interesante care merita prezentate (sunt sigur ca putem gasi mai multe).Prima si cea mai importanta este relatia producatori de software / Google, primii urmand sa toceasca usa asteptand sa li se dea oportunitatea de a fi primiti in GPack iar Google urmand sa actioneze facand recenzii la fiecare dintre ei (favorabile sau nu, pe bani ? sau nu ?)
Google UpdaterCompanii ca AOL, DELL, HP, Apple si de ce nu Microsoft vor fi direct interesate de a participa in acest bundle chiar daca unele au deja implementate anumite scule similare.

Cea mai mare schimbare totusi tine de pozitionarea Google care tinde sa treaca de la o experienta on-line efectiva catre un fel de furnizor de servicii mai mult sa mai putin relationate la cautarea pe www. Din punctul de vedere al utilizatorului, acesta se va astepta nu numai ca Google sa ii faciliteze un acces curat si usor la anumite informatii sau aplicatii dar mai ales va avea incredere in acesta la instalare de aplicatii asa cum are la primirea de rezultate la cautari. Interesanta trecerea de la INCREDEREA in rezultatele cautarii (care au fost si inca sunt steagul de lupta al Google) la INCREDEREA in acceptarea de aplicatii / servicii pentru ca vin de la Google.

 
Cred totusi in ideea celor de la Google de a impacheta anumite aplicatii dar vor trebui sa dovedeasca atunci cand le vor adauga pe cele care au cu adevarat valoare pentru utilizatori indiferent de producatorii acestora (de ex. Internet Explorer si iTunes).
 
Eu astept. 
 
 
Acest articol a fost publicat în Internet și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)